Ιστορικό

Κάνετε share...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Ιδρύθηκε το 2004 (αρ. 210/2004 απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων), με σκοπό την στήριξη ατόμων που πάσχουν από καρκίνο, καλύπτοντας ανάγκες που άλλοι σύλλογοι αδυνατούσαν καθώς προσέφεραν βοήθεια σε παιδιά έως και 18 ετών. Ο Σύλλογός μας στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά απλώνουμε τη δράση μας και ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σε μεγαλύτερες ηλικίες

Ο «Ορίζοντας» ιδρύθηκε με σκοπό την στήριξη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ασθενείς μας σύμφωνα με τις ανάγκες τους αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου είναι:

– Άμεση οικονομική ενίσχυση στους ασθενείς
– Εισιτήρια μετακίνησης από και προς τον τόπο θεραπείας με την ευγενική χορηγία της ΑΝΕΚ LINES, αφού πρώτα έχει γίνει ο έλεγχος και η αξιολόγηση των αναγκών της οικογένειας για την εξασφάλιση εισιτηρίων
– Εξεύρεση αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσης ανάγκης
– Οικονομική κάλυψη εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
– Φιλοξενία ασθενών και συνοδών στα έξι σπίτια που διατηρούμε στην Αθήνα, εν όψει των επεμβάσεων, μεταμοσχεύσεων, ακτινοβολιών ή άλλων θεραπειών, στις οποίες χρειάζεται να υποβληθούν οι ασθενείς. Από την λειτουργία του συλλόγου μας μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στα σπίτια μας περισσότεροι από 1000 ασθενείς με τους συνοδούς τους. Νοικιάζουμε και συντηρούμε ξενώνες στην Αθήνα, όπου φιλοξενούνται οι οικογένειες των πασχόντων με σκοπό την οικονομική και ψυχολογική ανακούφιση τους. Σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης ενοικιάζουμε επιπλέον επιπλωμένα διαμερίσματα για την διαμονή των ασθενών την κάλυψη των αναγκών τους.

Εκτός από τις δύο βασικές μας υπηρεσίες, οικονομική ενίσχυση και φιλοξενία σε ξενώνα, πολλές οικογένειες απευθύνονται στο Σύλλογό μας για διάφορες πληροφορίες σχετικά με την ασθένειά τους, για μεσολάβηση σε υπηρεσίες, για διευθέτηση διάφορων θεμάτων κτλ.